In Memoriam Bob Simons

(6 november 1950 – 29 september 2021)

De oprichter en naamgever van ons kantoor is overleden. Daarmee verlaat ons een bijzonder en aimabel mens, advocaat en collega.

Bob was een vrij- en ruimdenkend persoon. Het beroep van advocaat bereikte hij op bijzondere wijze. Het was tijdens zijn studie geneeskunde dat hij ook de juridische wereld ontdekte. En zo gebeurde het dat hij zowel als arts als meester in de rechten afstudeerde. Aanvankelijk begon hij als medisch adviseur voor een ziektekostenverzekeraar maar op enig moment maakte hij in 1990 de stap naar de advocatuur. Al gauw werd hij ook lid van de vereniging van letselschadeadvocaten (LSA).

Hij besloot in 1998 zijn eigen kantoor te starten, dat werd Simons & Partners advocaten. De praktijk was aanvankelijk gericht op letselschade, een vakgebied waarin Bob optimaal zijn deskundigheid op het vlak van medische en juridische aspecten toonde.

Het kantoor groeide en het aantal rechtsgebieden waarin ons kantoor zijn diensten aanbod breidde geleidelijk uit. In 2019 waren we uit ons jasje gegroeid en verhuisden we naar onze huidige locatie in Maastricht.

Met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd veranderde voor Bob niet zoveel. Hij bleef zich onvermoeibaar inzetten voor zijn cliënten. Bob was als mens en als advocaat gedreven door zijn gevoel van rechtvaardigheid. Hij rustte niet eer hij zijn zaak klaar had.

Op enig moment werd Bob ziek. Het was ernstig, zo vertelde hij ons. Maar er was hoop en er waren behandelmogelijkheden. Bob bleef desondanks zo goed en zo kwaad als hij kon zijn bijdrage leveren.
In augustus kreeg hij te horen dat er geen kans op genezing meer was. Als arts wist hij ook wel wat hem nog te wachten stond. In de hem typerende stijl heeft hij besloten het niet zover te laten komen.

Reint Ruiter